Actuacions econòmiques contra la pobresa energètica

18 | 11 | 19
| Consells per tu

A Espanya un 10% de la població pateix "pobresa energètica". Què és? la impossibilitat de pagar aigua, gas i llum o gastar en això més del 10% dels ingressos mensuals. Atenció: MAI has de punxar la llum.

Avui enumerem un ventall de mesures perquè ningú passi fred: el seu cost mitjà? 15€

3 Mesures sense cost:

Pots solicitar ajudes públiques: l'ajuda estatal principal és el Bo Social que dins seu té altres ajudes com el Bo tèrmic que atorga de 25 a 124€ als seus beneficiaris. De la mateixa manera les diferents administracions tenen programes: 1. L'Ajuntament de Barcelona, 2. Les Comunitats Autònomes ( llei Marc 24/2015 recuperada per la Generalitat) i 3. L'Àrea Metropolitana de Barcelona

Desconecta el televisor (i tot el que puguis) cada nit: així no s'encareixin artificialment les teves factures.

 Pregunta qualsevol dubte sobre factures de subministraments: són complicades Facua o l'OCU et poden ajudar 

9 Remeis de bricolatge

Adhereix plàstic de bombolles a les finestres: ruixa amb el polvoritzador d'aigua la part interior de la finestra i, col·loca el plàstic.  L'aigua farà de cola per a adherir el plàstic de bombolles a la finestra. Cost: des de 6€   

Posa llums de baix consum barates: estalviessis energia. En cas de no poder il·luminar tota la casa assessora't bé. Cost: 1 a 10€ la unitat

Instal·la un kit d'aïllaments per a persianes per a preservar la tapa i totes les parts externes, cobrint tot el rotllo de la persiana. Cost: uns 40€.

Fes servir escuma de Poliuretà per a recobrir la caixa de l'endoll per la qual entra fred: Atenció amb el seu volum usa menys del que pensaries. Cost: entre 4 i 8€

Utilitza rivets per segellar portes i finestres: com veus l'aïllament és la base. Hogarmania t'indica com fer-ho en cinc passos. Cost: entre 6 i 17€

 Adquireix suro per a aïllar parets: el suro és un excel·lent material contra el fred pots revestir les parets amb ell com explica aquest article d'ecogreenhome. Cost: 5 a 12€ en cas de comprar-ho a l'engròs.  

Compra una placa de guix laminat (popularment conegut com Pladur): un gran  aïllant de fàcil manipulació. A més la seva versatilitat ho converteix en adequat per a revestiments de parets, però també elaborar falsos sostres. Cost: molt variable encara que per a complir el nostre compromís recomanem tipus de Pladur. Cost: 20€.

Tria finestres amb aïllament i tancaments d'alumini: és un producte car. En 2015 publiquem un post sobre trencar el pont tèrmic. Informa't de les ajudes públiques, de no ser així, el cost: entre 40 i 140€.

Opta per la Llana de roca: aquest aïllant d'origen mineral cuida del medi ambient i de la nostra salut mentre deixa traspassar la humitat i et protegeix de les temperatures extremes. Cost: 3 a 7€ m2.

5 Objectes per abrigar-te i/o escalfar-te


Compra catifes petites pel saló: el problema aquí serà la grandària. Cost a Internet sense despeses d'enviament: entre 35 i 55€.

Obtenir roba d'abric: de no poder optar per l'aïllament a casa opta per tapar-te. Així en IKEA hi ha mantes des de 2€. Aposta  també per jerseis per menys de 10€ o guants per menys de 1€.

Usa cortines quan sigui necessari per protegir-te del fred en casa. Cost: entre 5 i 19€.

Empra veles amb moderació: el foc és el gran factor de calor des del principi dels temps, no obstant això, no recomanem utilitzar-lo en habitacions amb cortines o catifes. Cost: d'1 a 10€.

Aposta per brassers: hem d'advertir que malgrat la seva eficàcia si no es netegen correctament la seva combustió pot ser mortal. Cost: entre 14 i 24€

No ens quedem aquí! el nostre departament de Facility Management està al teu costat.  Bona mostra d'això és el nostre valor "FeliuZero": amb ell et donarem l'opció d'aconseguir la màxima eficiència energètica possible i fomentar uns hàbits de vida sostenibles.