Com evitar la sequetat de l'ambient causada per la calefacció

03 | 12 | 2018

Estem a l'hivern, avui parlarem d'un efecte indesitjat de l'ús de calefacció a casa o al treball. Aquest no és cap altre que la sequedat de l'ambient. Aquesta afecta la nostra gola i fa que agafem carraspera.

En cap cas, ens trobem davant un constipat sinó davant una reacció natural de l'aparell respiratori a una condició ambiental donada que dificulta la lubricació interna d'aquest. Pot sonar molt obvi però el que s'ha de fer és acabar amb la condició que provoca el malestar. És a dir, vostè ha d'humidificar l'aire de l'habitació on es troba.
I doncs com fer humit l'aire? A continuació li donem breus i senzills consells.
1. Netegi els filtres de l'aparell que ens subministra calefacció. Sincerament, fer-ho no humidifica l'aire però contribueix a la seva purificació: l'aire net evita complicacions respiratòries .
2. Posi algun tipus de recipient amb una quantitat d'aigua sobre la font de calor d'aquesta manera quan aquesta es posi en marxa l'aire calent entrara amb contacte amb l'aigua humidificant de forma senzilla i eficient l'aire.
3. Col·loqui plantes a prop de la Font de calor la humitat de la terra farà la resta.
4. Prepara sopes o fes vahos deixant la porta oberta de la cuina perquè la humitat s'expandeixi per la casa.
5. Quan plou amb suavitat apaga el calefactor i deixa entrar la humitat externa a l'habitació que s'ha ressecat.
A l'hivern es pot no passar fred i a la vegada evitar la sequedat ambiental. Així doncs, endavant gaudeixi de l'estació més freda sense preocupacions i protegit de constipats.