Com mantenir edificis vora el mar: consells útils

01 | 07 | 2016
General

Aquest 2016 a Feliu volem que gaudeixis d’un estiu de somni: sense preocupacions. Amb aquest objectiu. En aquest article parlarem de com s’ha de mantenir un edifici (la segona residència per a molts) vora el mar i és que per mès que el títol de l’article ens recordi al poema vinyes verdes vora el mar link la veritat és que més enllà de la bucolica imatge: el mar, més concretament, la humitat i la salinitat desgasta i corroeix l’edifici.

Des de la nostra experiència com amb l’ajuda d’RT Arquitectura et donem consells sobre com disminuir l’impacte del mar sobre l’edifici on vius i el que és més important poder fer-ho tu mateix o amb l’ajuda d’un tècnic.

Consells per RT Arquitectura. Aviam, el primer a dir es que mantenir l’edifici, més enllà de ser bo per nosaltres mateixos és una obligació legal i amb la Comunitat de veïns a la que pertanyem: A més, el manteniment més car es el que no fem a temps.

1. Hem de vigilar que a l’estructura de l’edifici no hi apareguin esquerdes.

2. La façana és la “pell” de l’edifici exposada tota ella a les inclemències climàtiques: que fan saltar la pintura (especialment al costat del mar) a més de materials i acabats.

3. Vigila les humitats. A continuació t’expliquem com es produeixen? per filtració, capilaritat o condensació. Amb compte al costat del mar aquest perill sempre latent és ben evident perquè l’aigüa del mar està més aprop que no ens pensem.

4. La humitat produeix oxidació i corrosió, per tant, siusplau presta atenció a tots els elements metalics a l’intemperie.

5. Un bon aillament evita pérdues de calefacció y de refrigeració, estalviant-nos diners. Així mateix, una correcta ventilació evita l’aparició d’humitats de condensació.

Per últim et volem fer arribar dues recomanacions fonamentals: d’una banda, mantenir el “llibre de l’edifici” actualitzat que es la publicació que reuneix principalment tres coses: les normes d’ús de l’edificació,conservació i manteniment. De l’altre, compti sempre amb professionals que l’assesorin i que no cometin il·legalitats. En aquest sentit, Feliu disposa d’arquitectes molt qualificats,un servei de Facility Management i assesoria legal sempre amatent als canvis que es produeixen i es produiran a la nostra legislació catalana,espanyola i europea (europea perquè en l’actualitat un 80% de la nostre legislació es dret de la UE trasposat).

1. Passar un drap per la barana per eixugar el salitre que és a l’ambient en especial en epòques humides (minim un dia a la setmana seria recomanable en dies alterns) tant si són d’alumini com d’acer inoxidable. Recordi que l’aigüa dins els materials és molt dolenta i si porta sal pitjor

2. De la mateixa manera els vidres de finestrals o balconades, cal netejar setmanalment amb especial cura de les juntes (silicona, gomes) que si s’esquarteren, perden la seva estanqueitat.

3. Mobiliari de resina: PVC amb raig ultravioletes es cuarteja perquè cristalitza.

Amb aquests consells de manteniment podrà fins i tot duplicar el temps de durada dels objectes citats.