Com millorar l’aïllament tèrmic i acústic del seu habitatge?

15 | 11 | 17
| Consells per tu

Benvolgut lector imagini que en una conversa informal diem: “x viu aïllat de la societat (…) sempre viu al seu món”. Sens dubte, estem emetent un judici molt negatiu sobre aquesta persona. No obstant això, sí parlem d’habitatges l’aïllament és un cosa molt positiva. En aquest article li donem accés a materials web sobre com aïllar el seu domicili tant, tèrmicament com acústicament.
Per què apostar per l’aïllament tèrmic? per dos motius: evitar el fred a l’hivern o l’excés de calor a l’estiu, en definitiva, es tracta de viure amb més confort i, aconseguir un habitatge més eficient. Per què apostar per l’aïllament acústic? no per obvi és menys cert que el seu habitatge és privat i ha de viure sense intrusions. En aquest sentit, una de les més molestes és el soroll que afecta al seu descans i el fa més irritable. Cal tenir present, que a més, viure sense soroll és un dret  igual que ho és viure sense estrès tèrmic.
Comencem responent una pregunta concreta: A partir de quants graus o decibels no és confortable viure? Pel que fa a la temperatura de confort és difícil respondre ja que factors com l’orientació del pis poden ocasionar lleugeres variacions. Ara bé, a l’hivern la temperatura adequada és de 21 graus i a l’estiu no ha de superar els 12 graus de diferència amb l’exterior per a més informació consulti sengles articles: A quina temperatura posar l’aire condicionat a l’estiu?a quina temperatura viure a l’hivern? Pel que fa al soroll és més senzill respondre el soroll habitual a casa no hauria de superar els 40db.

Heus aquí, la pregunta clau del text: Quines solucions constructives hem de triar per aïllar tèrmica o acústicament el nostre domicili? En primer lloc, parlem del tèrmic en el següent text d’aki bricolatge pot veure els diferents materials i formes d’evitar pèrdues de calor/fred al seu habitatge. A més solucions constructives com el sòl hidràulic li ajudessin al fet que la calefacció es distribueixi millor pel pis. Pel que fa a l’acústic Decoració 2.0 respon .
Per acabar el nostre text li proporcionem un article curiós quins són els límits del cos humà? . Confiem haver-li mostrat que actualment existeixen nombroses solucions constructives per viure a una temperatura adequada tot l’any -i que pot triar la temperatura en el seu aparell  d’aire condicionat – i, viure amb menys soroll. I ,és que com es diu en anglès: your home your castle.