Com netejar qualsevol espai tu mateix/a?

04 | 01 | 21
| Consells per tu
  • Nen netejant.

Imagina que: has revisat que no hi ha desperfectes al teu pis en unes hores ve la primera visita!, tens mascota, llogues un local i l'has de deixar impecable, prepares un sopar romàntic, vols impedir plagues, no trobes una comanda. Per iniciar 2021 parlem de la resposta a les situacions anteriors: netejar. 

1 Tasques abans de començar a combatre la brutícia:

1.1. Planifica: Quin tipus d'espai deixaràs perfecte? 

Què s'ha de fer? Despenjar i rentar cortines i catifes; retirar mobles, netejar a fons els racons etc.

Quins productes i estris necessites? La nostra opció sempre seran els netejadors naturals. Per netejar fes servir: baietes, drap, aspiradora màscara per protegir-te de la pols, pal de fregar, escombra, etc.

1.2. Desfés-te d'allò inútil: recicla, dona-ho, ven o llença-ho com cal.

1.3. Obre les finestres i encén els llums: amb més motiu amb la COVID-19 un espai s'ha d'oxigenar. A més recorda dur màscara i guants.

2 Per endreçar qualsevol espai:

2.2. Repassa els marcs i després els vidres de les finestres: amb vinagre diluït en aigua i unes gotes de rentavaixelles i seca amb paper de diari. Seguidament, passat el temps de ventilació (20 minuts per habitació), deixa uns vidres lluents amb productes ecològics.

2.3. Atent a: manetes (posa oli si cal que vagin més fines), poms, marcs de portes i aixetes: en aquest link del mueble hi aprofundeix.

2.4. Fes brillar sostres, parets i sòcols: acaba amb la pols, atenent també als racons i als sòcols. Per a això, utilitza: aspirador, plomall o un raspall cobert amb un drap.

2.5. Tracta cada tipus de sòl com explica el mueble:

"Parquet: Descalça't i col·loca protectors en mobles i cadires perquè no es ratlli.

Porcellànic: combina aigua calenta i vinagre blanc per netejar i desinfectar. Abans de fregar, recorre a l'aspirador.

Pedra: empra aigua a pressió i frega amb un raspall humitejat amb aigua i sabó. "

Per a tots ells i el marbre es passarà una mopa arribant pels racons. En cas d'haver taques es netejaran amb un drap humit. Si els sòls són impermeabilitzats, usa el pal de fregar.

3 Netejar un habitatge o despatx professional:

3.1. El rebedor i els passadissos: en estar-hi de pas, els acostumem a oblidar el que és un greu error. D'una banda, el rebedor és la teva carta de presentació, per tant, ha d'estar ben il·luminat i decorat. De l'altra, els passadissos no han de tenir obstacles, escombra i aspira molt sovint i, de vegades, abrillanta.

3.2. El saló: neteja'l en profunditat aspirant els sofàs per tot arreu (els baixos, l'esquena i els coixins). Si tenen taques, fes servir escuma seca especial per taques. Això mateix pots realitzar-ho amb; catifes, cortines i tapisseria. Ah i, per descomptat, canvia els mobles de lloc si reben el sol directe. És important que tinguis en compte com és el seu acabat sabràs quin producte aplicar. Tal com recorden a: https://lovecooking.neff.es/limpiar-casa-a-fondo/.

3.3. La cuina: veus líquids vessats? Utilitza paper de cuina absorbent. Revisa el rebost i acaba amb la brutícia començant per l'interior i després l'exterior. Comprova que no hi ha menjar en el fons de la nevera. No oblidis netejar el forn ni rentavaixelles, ni fogons. El forn: tal com indica la pàgina web d'Antena 3, hi ha una barreja natural per fer-ho és: llimona, vinagre i bicarbonat. El rentavaixelles: ¿Pot ser que l'electrodomèstic que neteja la vaixella estigui brut? Sí, ho explica simplegreen pas a pas. Els fogons i, en general, la cuina a gas també necessita neteja com explica repagas.

3.4. El bany: uncomo ho explica pas a pas: banyera i lavabo. Cal posar especial atenció en netejar-lo a fons tenint en compte que és l'espai per a la nostra higiene personal.

3.5. El dormitori: retira el matalàs aspira el canapè o el somier i tornant-lo a posar donat la volta. Després, renta la funda del matalàs i dels coixins per posar-los nets de nou. Les mantes, edredons o fundes nòrdiques, un cop rentats, guarda'ls en bosses. Seguidament, aprofita per fer el canvi d'armari. Per a això, treu totes les peces o roba de llar, aspira i passa un drap humit per l'interior i reordena'l.

3.6. Estudi: la neteja i l'ordre van més de la mà en ell. No en va, la seva absència pot arruïnar la tasca que en ell es realitza. Encara que, també has de treure la pols amb l'aspiradora o amb el plomall dels llibres de la prestatgeria i ventilar diàriament.

3.7. Usa ambientador: són molt importants les fragàncies agradables.

4. Netejar un magatzem o traster:

El magatzem i l'estudi en principi no s'assemblen en res. Ara bé tots dos espais perden el seu sentit sense un ordre escrupolós.

4.1. Fes l'inventari abans de començar:  tot se subordina a trobar de pressa el que busques.

4.2. Revisa, reordena, descarta i neteja: primer, cal revisar que tot estigui al seu lloc, si no és així, reordenar-, descartar, per exemple, una caixa antiga o un embalatge ja obert i finalment netejar. El link de limpiezascastey enumera tots els passos.

5. Deixar a punt un local comercial i fer de la compra una experiència memorable

 5.1. Neteja els aparadors i possibles taques: han d'estar lluents, per a això, fa servir netejavidres i baieta. Elimina també les taques a l'interior del local.

5.2. Ventila: perquè no faci olor de tancat i per lluitar contra el COVID.

5.3. Aspira la pols: una prestatgeria plena de pols fa molt mala impressió.

5.4. Lavabos lluents: la higiene és clau.

5.5. Neteja moquetes i catifes: utilitza una aspiradora. Els productes de neteja que més utilitzarem seran les mopes, les escombres i els raspalls.

5.6. Escombra: consulta com escombrar segons a terra que tenim.

5.7. Buida les papereres: aquest detall fa la impressió que s'espera la visita de comprador.

5.8. Sectoritza la llum: ho deia el nostre interiorista Pep Feliu, la llum en si mateixa i la seva modulació són clau per il·luminar el que volem que el client observi i també una font de benestar.

5.9. Tria un fil musical: es compra més amb música que sense ella és el que es diu 'àudio branding', és a dir, adaptar la música que sona i el seu volum al bé que vens.

5.10. Regula l'aire condicionat o calefacció: la temperatura ha de ser l'adequada és la diferència entre que el consumidor compri o no. Tranquil/a el Bloc calor y frío ho explica.

Vols llogar o comprar un producte inmobiliari? Visita la nostra pàgina.