Com preparar i realitzar la visita a un producte immobiliari que vols comercialitzar?

25 | 01 | 19
| Marca Feliu

Preparar bé una visita requereix temps i tenacitat: has de centrar-te en crear una primera impressió excel·lent.  El to que uses amb el comprador, que és un desconegut, ha de ser amable: contesta a les seves preguntes i estigues atent@ a les seves reaccions verbals i no verbals. D'altra banda amb assertivitat, deixa clar si acceptes o no mascotes.

Consells per a vendre amb èxit:

1.     .Neteja i ordena: Com fer-ho? per a arribar a una bona neteja frega (deixa assecar el sòl), escombra i no oblidis aspirar la pols del sòl, de catifes, dels racons, de zones on hi hagi cablejat, superfícies llises i prestatgeries. Moltes vegades la pols també s'emmagatzema en l'aire condicionat. No saps com fer-ho? al nostre blog t'expliquem com desmuntar-lo .

2.     Aparta qualsevol obstacle i tingues present quins objectes no hauries de deixar a la vista: els passadissos han d'estar sense coses pel mig. Recorda: vols donar imatge d'amplitud i,per cert,  evitar una ensopegada inoportuna. Tampoc convé que es vegin: fotos personals, mobles antics (tret que siguin d'antiquari), ni peces de roba als armaris. Vigila que no hi hagi objectes tallants en llocs accessibles de la cuina. Molt important: en tu habitatge/local tampoc ha d'haver-hi signes religiosos o polítics.

3.     Utilitza el “Home staging”: Imprescindible! Com fer-ho? fes fotos que treguin el màxim profit del pis/local: unes bones instantànies venen i, no ho oblidis, són l'aparador a Internet. És vital que el producte estigui a la xarxa de xarxes, per exemple,  el 2015 el 65% dels espanyols van buscar habitatge per aquest canal.  Qui ha de fer les fotos? o bé tu o bé el nostre fotògraf professional. Prefereixes fer-les tu? Anota els consells del nostre fotògraf: 1. La llum ha de ser adequada, 2. No usis gran angular 3. Posa en alguna de les imatges del producte el pla de la casa o el local, 4. Especifica les mesures del pàrquing,  5. Pensa un ordre lògic de fotos. N'esbossem un per orientar-te: primer l'habitació més bonica, la façana en cas de tenir una arquitectura catalogada/especial o la terrassa amb vista, després el vestíbul mostrant la seva profunditat (en cas d'haver-hi) i l'ascensor  i diverses fotos de menjador, cuina i dormitoris.

4.     Repassa la casa o local abans de la visita: una casa també entra pels ulls. Algunes coses a revisar: durant la visita totes les llums han d'estar enceses i persianes aixecades no som vampirs ens encanta la llum. Totes les llums i interruptors funcionen correctament? No, perquè reemplaça les que no ho facin, no deixis els vàters destapats, ni plats en l'aigüera, deixa les tovalloles penjades en el seu lloc,  fes els llits, es troben els tiradors de les portes en condicions òptimes? , finalment, Hi ha alguna aixeta que perdi aigua?. 

5.     Repintar és  vital: per més llum que hi hagi necessites la pintura per a seduir al comprador. Llum i pintura són un tàndem imbatible quan es tracta d'impressionar.

6.     La decoració ha de ser neutra: Com aconseguir-ho? no cridis l'atenció mai. Per a aconseguir-ho descarta els colors cridaners: ni rosa, ni grocs intensos, ni vermells passió ni blaves intensos. Pel mateix motiu, despenja objectes “extravagants” que puguis posseir: masteguessis, tapissos, trofeus de caça etc. A més, la fusta és bonica i transmet calidesa i textura. Així les coses, polir-la sempre és un gran recurs per a embellir l'espai. Usar plantes d'interior sempre és bon recurs . A més de plantes els miralls i els llibres també embelleixen. Els primers fan impressió de distinció i són funcionals. A qui no li agrada poder comprovar que està impecable abans de sortir al carrer? i, a més si tenen formes no habituals: romboïdal o hexagonal ens impacten favorablement. Els llibres ja estiguin en filera o en columna, són molt bonics de veure i li diuen al nostre visitant que respires cultura. 

7.     Cuina i bany dues habitacions transcendentals: el visitant entrarà sí o sí en aquestes habitacions. No està mai de més avaluar si els teus electrodomèstics són nous. De no ser així canvia'ls per uns que donin bona imatge sinó pots afrontar la despesa és preferible no mostrar electrodomèstics. Pel que fa al bany  dóna-li l'aspecte el més modern i espaiós possible. Aldormitori també hi entrarà però, tret que estigui en males condicions manifestes, no toquis massa la seva decoració ja que és un espai intimo al que cada persona desitja imprimir el seu segell. 

8.     Tens terrassa o jardí? Treu-ne partit!:   La terrassa és el bastant àmplia com per a posar cadires? Sigues valent: podràs “vendre” aquest espai com a ideal per a llegir o prendre el sol. Assegura't de no tenir fullaraca o plantes seques en aquesta. El jardí net és una oportunitat per a conquistar als visitants abans que traspassin la llinda de tu porta.


Aquests consells haurien d'orientar-te per a dur a terme la venda amb èxit.