Com revisar un habitatge llogat quan ens l’acaben de lliurar?

02 | 03 | 2016
Coneix
General

Acaba de signar un contracte de lloguer i ja pensa en com el posarà al seu gust, o si no és així perquè ja està decorat, si li agrada la decoració actual, o en les bons moments que passarà al pis, o en sí els voltants són atractius per fer esport o en localitzar els comerços del voltant: bé, bé s’ha de ser positiu/va i tenir il·lusió.

Ara bé, a Feliu no volem que aquesta comprensible il·lusió li fagi oblidar quelcom fonamental: la possible existència de vicis ocults a la seva vivenda.  Entenem que els vicis ocults d’una vivenda aquells defectes en la construcció de l’habitatge que són imputables als qui hagin dirigit l’obra. Estigui atent però tranquil perquè la llei l’ampara. De fet el codi civil, estableix un període de prescripció de 10 anys pel caso de vicis ocults en construccions i edificacions. Concretament la llei 38/1999 d’ordenació de l’edificació el protegeix davant aquests abusos i exigeix responsabilitats al contratista o a l’arquitecte de l’edifici -segons la fase en la que hagin esdevingut els problemes-. Així mateix la legislació citada estableix amb prescisió el procés de Reclamació por defectes o vicis ocultos en la construcción. Un cop establertes les dues àrees de protecció de la llei li fem arribar el comentari més extens d’advocats sobre aquest punt.

La protecció legal en un Estat de Dret no està mai de més. Ara bé, ens agradaria donar-li uns breus consells perquè pugui revisar el pis en busca de vicis ocults. A la primera setmana de contracte és molt recomanable revisar amb especial atenció aquests punts de l’habitatge:

  1. El mobiliari de cuina, per exemple, les frontisses o els calaixos
  2. El bany: la vorada banyera, el correcte ajust de les aixetes -cargols ben apretats- o el funcionament correcte de l’aigua calenta
  3. Pintura: veure estat de conservació i sí hi ha alguna escletxa a les parets
  4. Persianes: el correcte tancament i l’estat corretges o dels comandaments sí són automatiques les persianes
  5. Calefaccions: revisi el correcte i uniforme escalfament radiadors

Ara bé, insistim  s’ha d’estar amatent davant qualsevol vici ocult.

En  cas que detecti alguna incidencia, l’ha de fer palesa per escrit perquè així en queda constancia) a la propietat o al seu administrador. Un cop esmentada la llei i fetes les recomanacions perquè vostè pugui prendre precaucions recordar-li que Finques Feliu disposa d’un eficient servei d’atenció d’incidències (Front office) pel nostre parc administrat.

Esperem de cor que l’article li hagi estat útil i revelador.