Consells de seguretat i qué fer a la Setmana Santa 2017

12 | 04 | 2017
Coneix

La Setmana Santa ja és quasi aqui!. Aquest període abraça del 9 al 17 d’abril propers. Tant sí vostè la viu des del punt de vista religiós com si “simplement” es tracta de desconectar ha de ser un temps d’introspecció, reflexió i descans. Aquest any aquest article serà més ambiciós unirà els necessaris consells de seguretat per quan deixem casa nostra amb un pla de vacances atractiu.

No será el nostre cas, perquè ens quedarem treballant, però si vosté surt fora de Barcelona es recomanable que segueixi els següents consells dels Mossos d’Esquadra:

1. No faciliteu sota cap concepte accés de desconeguts a la finca sí, és de sentit comú però no és sobrer recordar-ho
2. Recolliu regularment la correspondència , i en cas, de no ser-hi deixeu algú encarregat de fer-ho. Així, per una banda evitara que les seves dades personals caiguin en “males mans” i de l’altra des de fora semblarà qué és al seu domicili.
3. Guardeu els diners i objectes de valor en una caixa forta. També és de sentit comú però no oblidi que els lladres busquen les coses amb valor.
4. Estigueu atents a que determinades obres de manteniment elèctric o telefònic no serveixin en realitat per accedir al pis.
5. Verifiqueu que els encarregats de fer inspeccions de llum o de gas tenen la identificació pertinent. Siusplau estiguin amatents amb aquesta qüestió perquè cada vegada hi ha més robatoris amb aquest mètode.
6. Tanqueu sempre amb clau els accessos de casa tant si surt com si se’n va a dormir.
7. No deixeu les claus en locs accessibles des de l’exterior.
8. Amb compte amb les Xarxes socials: són més insegures del que tots ens volem pensar: no hi divulguin mai que passaran uns dies fora
Els 8 consells és resumeixen en el trinomi següent: atenció, discreció i sentit comú.

Ara un cop ha tancat la porta del seu pis és hora de tenir un pla de vacances. Les nostres seus són a Barcelona i Sant Cugat, per tant, buscarem un pla de vacances a Catalunya. I el pla de vacances guanyador és… -suspens i expectació :)- una excursió a Riells-Sant Miquel del Fai (7,3km a peu) excursió ideal per fer en familía/ en bona companyía.

Sant Miquel del Fai és un dels més antics centres turístics de Catalunya.
Ubicat sobre la vall del Tenes, el seu encant voreja bona part dels cingles de Bertí per la part de ponent. El monestir és el primer edifici al creuar el pas de la foradada. L’església de Sant Miquel, una bonica capella construida al segle X . De seguida trobem la primera cova, poc abans de l’enorme salt d’aigua del riu Tenes. Seguint per l’itinerari s’arriba a l’ermita de Sant Martí construida al segle IX.
Davant de la plaça s’alça la Casa del Priorat. Es tracta d’estil gòtic català.
Des de la Terrassa mirador gaudireu d’una vista molt bonica de la Vall del Tenes cap a les viles veïnes de Bigues i Riells. Seguint pel passadís de pedra que fou també corredor del claustre, trobareu l’Església de Sant Miquel. Aquesta bonica capella data del segle X -església romànica-.

Un cop hagueu sortit del passadís arribareu a una altra plaça força gran.
Abans de seguir pel camí que duu a la cascada, trobareu unes escales que baixen per la muntanya. Si us desvieu cap avall, arribareu fins a la Cova de Sant Miquel. La seva entrada mig amagada a la roca porta cap a un passadís interior. Allà les parets regalimen aigua constantment i per la seva acció sobre la roca s’han format estalactites i estalagmites i petits estanys.
Avançant pel camí s’arriba al Llac de les Monges.
Després del salt d’aigua, passareu per l’arc que era una altra porta d’entrada en l’època d’esplendor del monestir. En aquest punt, comença el Camí de l’Ermita. Aquest camí segueix per l’altra vessant de la vall del Tenes. Pocs metres més enllà el camí es desvia per una banda cap a baix dirigint-se cap a la zona de pícnic i el parc infantil.
Per altra banda, el camí segueix cap a l’ermita de Sant Martí. L’ermita s’aixeca sola enmig d’una àmplia esplanada. Està acabada de restaurar i han estat reproduïdes les pintures romàniques que cobrien les parets de l’absis. El recorregut acaba a la Cova de les Tosques.

Esperem que gaudiu d’una asequible excursió plena de racons encantador i d’història.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7773926