Contracta sempre una assegurança de la llar

10 | 06 | 2019

Saps contra què assegura la teva assegurança de la llar?

Quan patim una desgràcia a casa ens sentim: impotents i trasbalsats. Nosaltres, els nostres éssers estimats o les nostres mascotes, podem patir lesions. Llavors ningú pensa clar. Per evitar que a més del trasbals s'hagi d'afrontar un cost sobrevingut et recomanem que contractis sempre una assegurança per a la teva llar. Sí, assumeixes un cost però, estàs protegit contra múltiples sinistres.

D'assegurances n'hi ha moltes depenent del seu preu el seu "catàleg" de sinistres serà més o menys ampli.  Els més comuns a ser coberts són: incendis, goteres, danys a tercers, avaries elèctriques i robatoris. Ara bé, també hi ha assegurances que cobreixen sinistres més comuns que els anomenats. Ets despistat?, tens pressa?, vas pensant en aquella entrevista de treball que et preocupa?, en la feina que ja tens i t'angoixa?, en aquella primera cita que t'il·lusiona?. Són tres pensaments diferents però que et poden conduir al mateix: perdre les claus de casa.

Les rebusques, no les trobes, mires al voltant... no les veus i clar et poses nerviós.  T'aconsellem vàries coses:

1.  Deixa una còpia de les claus a un veí d'absoluta confiança: és una acció preventiva ideal. Sí ho has fet quan perdis les claus podràs posar-te en contacte amb aquesta persona i reobrir la porta sense més problema. A més, hi ha molts tipus de clauers que són útils, barats i funcionals. 

2. Baixa les pulsacions: necessites uns segons per pensar les teves últimes accions a casa abans de tancar la porta. Recents estudis científics demostren que el nostre cervell usa "accions automatitzades": no us ha passat mai que no recordeu si heu realitzat l'acció precisa de tancar la porta?, i evidentment... l'heu realitzada!. Això implica que quan perds les claus hi ha dos trams de temps que recordaràs per separat: 1. Abans de tancar la porta 2. Després de traspassar el llindar. Per recordar i superar l'automatització cerebral t'has de concentrar molt. Mira si la clau ha caigut davant la porta perquè aquell instant és "esborrat" pel cervell.

3. Refès el camí amb els ulls ben oberts: tira enrere lentament i intenta obrir la porta sense claus amb una targeta o radiografia. No pots obrir? hauràs de trucar el manyà i aquest et cobrarà els seus serveis. En cas d'estar assegurat contra la pèrdua de claus l'assegurança assumirà el cost.

En conclusió, has de tenir una idea exacta de quins sinistres cobreix la teva assegurança.

Tots assegurats! Tots previnguts!