El Home Staging, la tècnica per vendre més ràpid un producte immobiliari

11 | 10 | 21
| Sector immobiliari
  • Cuina lluminosa.

Què és el Home Staging i quins avantatges aporta en el procés de venda o lloguer d'un habitatge?

Actualment, el mercat presenta un gran ventall d'oportunitats per a llogar o comprar qualsevol tipus de producte immobiliari. Els rangs de preus són molt variats i les qualitats constructives també, per la qual cosa existeix una gran competència a l'hora de vendre.
El preu de venda d'una propietat continua sent un dels factors més determinants, encara que també, hi ha altres elements que intervenen en les decisions del futur comprador/a o llogater/a, aquí, és on entren en joc les diferents tècniques de Home Staging.

L'objectiu del Home Staging: accelerar el procés de venda o lloguer

Què és el Home Staging?

Es tracta d'una sèrie de tècniques de decoració i interiorisme - encara minoritàries a Espanya- importades dels Estats Units.

El seu principal objectiu és treure el millor d'un immoble que és en lloguer o venda gràcies d'un a la millora de la imatge d'aquest, amb la intenció de seduir el potencial comprador o llogater per a aconseguir vendre o llogar la casa més ràpid.
La base d'aquesta tècnica és despersonalitzar l'habitatge, això es tradueix en donar-li un aspecte de neutralitat, que permet captar l'atenció del major nombre de clients potencials possible. Es tracta d'una eina de màrqueting enfocada al mercat immobiliari de la compravenda d'immobles. Cal tenir present que un comprador pren de manera inconscient una decisió de compra, en els primers 90 segons de la visita.

En una enquesta realitzada aquest mateix any 2021 als Estats Units, entre més de 900 assessors immobiliaris es va descobrir que:

- El 75% dels habitatges en venda als Estats Units passen per una preparació de Home Staging abans de ser posades en el mercat.
- El 70% dels agents confirma que els habitatges que han estat redissenyades amb Home Staging es venen entre un 65% i un 85% més de pressa.
- L'import de venda es veu augmentat en fins al 10% comparat amb el valor inicial gràcies a aquesta tècnica.
- Al voltant del 94% dels potencials compradors realitza les seves cerques per internet.

Característiques del Home Staging

Aplicar les tècniques de Home Staging no implica realitzar grans reformes en el teu habitatge. Aquesta tècnica s'orienta a la creació d'espais amplis, ben il·luminats, còmodes i nets, amb un ambient agradable. L'objectiu és que la persona que fa la visita, s'imagini vivint en ell.
El resultat del Home Staging són ambients neutres, que conviden a gaudir i sentir com a propis des del primer instant. Per a això, utilitza senzills canvis en el mobiliari, en l'organització de l'espai, en la decoració i en la presentació de l'habitatge
El Home Staging es pot aplicar en: oficines, locals comercials, habitatges nous, de segona mà, moblades o buides, etc.

El Home Staging incrementa el valor de l'immoble

Cerques bons resultats? Contracta a un/a Home Stager.

Com a qualsevol sector, l'assessorament de professionals és garantia d'èxit.
Les agències immobiliàries saben que la resposta per a competir és treballar amb un/a professional Home Stager.
Ells són qui millor coneixen el sector, i saben com fer una anàlisi de les característiques de l'immoble per a aplicar el Home Staging.
En qualsevol casa es pot realitzar una renovació, independentment de la seva grandària, estat de conservació o preu de venda.
La inversió que pot suposar realitzar el Home Staging en l'habitatge, és mínima comparada amb el potencial increment de plusvàlua en la venda.

Des de la nostra experiència sabem que més vegades de les sospitades una elecció, en aparença anecdòtica, -com pot semblar optar pel Home Staging- acaba sent clau.

Ariadna Castillo, CMO a Fynkus.