Els requisits per acollir-se al nou bo social

27 | 09 | 2018

S'acosta el fred a pas menys decidit que altres anys. Ara bé, és segur que les baixes temperatures arribaran tard o d'hora al sud d'Europa. Així mateix, tots necessitem accedir a l'electricitat i el gas. Desgraciadament la realitat no és com desitjaríem: massa famílies pateixen pobresa energètica.

Què implica la pobresa energètica per aquests ciutadans?, que accedir a escalfar-se a l'hivern, o, per contra, refrescar-se amb l'aire condicionat a l'estiu, així com, a la llum, l'aigua, i al gas per cuinar representa un cost excessiu en proporció amb el total de la renda d'aquestes persones. Actualment, aquest és un tema molt present a l'arena política degut als alts costos de la factura energètica. Volem ser molt clars en aquest sentit: no és la nostra intenció entrar en polèmiques polítiques. A Feliu simplement informem gràcies al diari cincodias sobre els requisits per accedir al nou bo social.

El Ministeri d'Energia classifica els consumidors susceptibles de rebre descomptes a les factures de llum en tres classes: 1. "Consumidor vulnerable": dret a descompte del 25% de la factura 2. "Consumidor vulnerable sever": 40% de descompte i 3. "Consumidor en exclusió social": exempt de pagar la factura de la llum. Pel que fa a la calefacció l'ajuda no serà mitjançant un descompte sinó amb una subvenció directa i condicionada a pagar-la. Feta la descripció general a la imatge pot veure tots els requisits detallats.

Esperem haver-lo ajudat.