En què consisteix la ruptura del pont tèrmic? i per què et servirà?

16 | 11 | 15
| Consells per tu

El pont tèrmic es basa en el principi físic de la transmissió, incidint per tant en l’aïllament tèrmic . Tot plegat sembla molt tècnic però estem parlant del mateix principi pel qual un simple mànec de paella impedeix que ens cremem.

Quan a l’hivern o a l’estiu fa temperatures extremes a través de l’alumini de la finestra que puguem tenir al menjador se’ns transmet la calor o el fred exterior , per tant, en aquesta situació estem a mercè del clima exterior. Ara bé, el sentit comú ja ens diu el què hem de fer: hem d’usar un aïllant entre dos elements d’alumini (un d’interior i un altre d’exterior) . Sí no ho fem, la gran conductivitat de l’alumini farà que passi el fred o la calor encara que tingués un doble vidre. Per tal d’impedir aquesta entrada de fred o calor hem d’interposar un mal conductor que fa d’aïllant entre la cara interior i exterior de l’alumini de la finestra això és el què significa trencar el pont tèrmic. Altrament, al mercat trobem altres tipus de tancaments, carpinteries de PVC o bé de fusta, que també són mals conductors i per tant bons aïllants.

Quins beneficis té la ruptura del pont tèrmic? (en endavant RPT) a més de fer la nostra casa molt més confortable que no és poc, la RPT ens estalvia energia. Així, sí a la nostra casa no entra el fred no cal que posem forta la calefacció i de pas emetem menys gasos amb efecte hivernacle. Així mateix, amb la RPT s’aconsegueix disminuir la condensació que és un fenòmen que ocorre quan la temperatura exterior és molt baixa i això s’acompanya d’una humitat relativa alta. En aquestes el gebre s’adhereix a l’alumini i de no haver RPT transmet el fred cap al nostre domicili. Per aquests avantatges no fossin suficients s’ha de remarcar que la llei, en el marc del combat contra l’efecte hivernacle, cada cop és més estricte en aquest sentit i no es descartable que en el futur instal·lar aquests mals conductors esdevinguin obligatoris.

Per tot això, podem concloure que el complement perfecte al necessari doble vidre és instal·lar un mal conductor que aïlli completament casa seva de l’exterior i, a més pugui fer de casa nostra un model d’eficiència i confort… sí a més t’assesorem què més es pot demanar?.