Finques Feliu et desitja bon Nadal i feliç 2023

22 | 12 | 22
| Marca Feliu
  • Nadal 2023

Com cada any a Finques Feliu et desitgem Bon Nadal i feliç any nou.

Durant l'última setmana d'un any i la primera del següent es respira una atmosfera singular que barreja: optimisme, expectatives i bons propòsits. Res és casual la paraula "Nadal" prové de la llatina "natalis" que vol dir dia del naixement i, encara que aquesta etimologia va extremadament lligada a la tradició religiosa no és menys cert que més enllà de la religió moltes persones interpreten aquesta època, com l'oportunitat de "renéixer".

Fins i tot, com passarà l'any vinent, Corea del Sud aprofitarà per replantejar-se com compta l'edat dels ciutadans. Concretament, unificarà els tres sistemes amb els quals, fins ara, comptava l'edat dels seus ciutadans. I és que no hi ha cap lloc on sigui tan complex respondre: "quants anys tens? ". La raó és la vigència del mil·lenari sistema de càlcul d'edats xinès.

Aquest atorga un any a cada infant nascut perquè compta el temps d'embaràs o, fins i tot, dos en cas de venir al món el 31 de desembre perquè cada 1 de gener complien anys (llavors a l'any de naixement s'afegeix l'any addicional complert l'endemà, és a dir, dia d'any nou).

És rar sumar almenys un any a cada nadó? És més ajustat dir que no pertany la nostra tradició cultural.  Vols saber més sobre el canvi legal a Corea del Sud? En aquest enllaç s'explica aquest canvi legal (que serà efectiu a partir de juny de 2023).

Finalment, aquesta època és de: retrobaments, records i regals això completa l'aura màgica. Us animem a reforçar els vincles i a que per cadascú de vosaltres  lectors/es, sigui una època de rellançament ara que sembla que hem superat el més cru de la pandèmia.