Ha arribat la primavera: és hora de decorar els nostres balcons, terrasses o jardins amb plantes ben vistoses

08 | 05 | 2017
Medi ambient

Maig és el mes de les flors i a Feliu no em volgut quedar-nos enrera i dediquem un article a les plantes i flors i com poden aquestes millorar la decoració de casa. Els qui seguiu el Twitter de Feliu sabeu que una de les seccions que treballem més és la de decoració de la llar -des de les diferents habitacions a les plantes passant pels colors més de moda-. Per aquest motiu som els primers en ser conscients que el tema de la decoració és molt ampli. Ara bé, volem posar el nostre gra de sorra parlant de quines plantes són les més adients per embellir els balcons de la llar. Altrament, tampoc oblidem el fet que aquests sers vius són millors si combaten la contaminació atmosferica.Top ten de plantes a posar en balcons, terrasses i jardins… totes són maques i ens cuiden:1. Petunia: es de diversos colors, de vores llises o ondulats y a mes algunes varietats son oloroses. Els tons més comuns son: rosa i roig amb la petunia ens assegurem una planta que cridara l’atenció dels nostres visitants. Encara que totes les plantes lluiten contra la contaminació, no se li coneixen propietats anti contaminació.

2. Ponsetia:es una planta vermella especialment comú per Nadal que combina bellesa, fama i combat contra contaminants ambientals com l’amoníac i el formaldehid.

3. Orquídia: es una planta ideal per interior o terrasses pertany a la família botànica més extensa. És una planta ornamental molt variada cromàticament, decorativa i una gran lluitadora contra l’amoníac ambiental.

4. Cintes: és una planta molt popular per a la decoració d’interiors, és perenne arriba a fer 60 cm d’alt i s’adapta a diferents entorns. Les seves arrels són tuberoses i carnoses. Les fulles són estretes i fan de 20 a 45 cm de llarg i de 6 a 25 mm d’amplada. Especialment efectiu contra el monòxid de Carboni.

5. Begonía: Les begonias són una de las plantes comunes en jardineria para formar com planta de test per patis y terrasses. Sobre el reg, necessiten un d’abundant a l’estiu i en floració, això sí, que la terra ni se sequi ni que s’inundi.

6. Crisantems: són plantes que es cultiven en hivernacles però si té una terrassa esplendida disfrutara d’unes flors espectaculars. És molt eficaç contra el bencé.

7. Aglaonema: És una planta d’interior popular donat que és molt fàcil de cultivar. Se n’han seleccionat nombrosos cultivars incloent plantes amb variegació de les fulles. Toleren un ampli rang de llum, no necessiten gaire atencions i són relativament resistent a les plagues Prefereixen la llum indirecta i l’ombra parcial. No toleren el fred i la seva temperatura òptima de creixement és entre els 20 i els 30 °C.. Lluita també contra el bencé.

8. Potos: Es una popular planta d’interior amb amb molts usos té fulles grogues, blanc o verd clar. s’usa como element decoratiu en centros comercials, oficines i instal#lacions públiques, principalment perquè es d’aspecte atractiu, resistente i requiere pocos cuidados. Es molt eficaç contra la contaminació ambiental en interiors, eliminant: formaldehid, xilé y bencé. Per tant, és de les plantes que més cuiden el medi.

9. Aloe vera: planta de jardí, té dos enemics naturals: l’excés d’aigua i les temperatures inferiors a 10 °C. D’altra banda, és molt resistent a les plagues i a la manca d’aigua. Per evitar les males condicions atmosfèriques, es planta l’àloe en llocs protegits. Tot i així, requereix molta llum, encara que és preferible que no s’hi exposi de forma directa. El terreny ha de ser sorrenc, El que sí que és molt important és que el terreny tingui un bon drenatge elimina contaminants com el monòxid.

10. L’ARECA forma part de les plantes amb més poder de purificació de l’aire, sent una de les de més fàcil manteniment.

Posar aquesta planta a casa nostra pot reduir el formaldehíd, el xilé, el tolué y el CO2, compostos orgánicosvolàtils perjudicials per la salut.

Apa a disfrutar d’una casa ben decorada amb les plantes més atractives i purificadores.