Ha arribat l’esplendor de la primavera: 10 plantes que pot comprar pel seu jardí

15 | 05 | 2018
Medi ambient

Som a la segona quinzena de maig, per tant, estem immersos en la primavera. Després d’uns últims 2 mesos relativament més plujosos que els darrers anys el camp és verd, i en algunes zones ufanós,així mateix, les flors són abundants. A molts ens agraden i preferim no arrencar-les del camp a més no cal perquè les podem comprar/plantar al nostre propi jardí. Fa un any, varem enumerar 10 plantes descontaminants per la llar  aquest any n’afegim deu addicionals d’exterior. Déu n’hi do enumerar 20 plantes en té per triar i remenar!.

1. Azalea: Una flor que sempre resulta , originaria del Japó, es adequada per jardins amb la terra ben humida i força zones ombrivoles. A més aquesta planta requereix tan sols, un reg moderat i una exposició moderada al sol.

2. Gessami: La seva característica olor impregnarà el seu jardí, la seva elegancia l’embadalirà i , a més, no necessiten ser regats sovint. La seva exposició ha de ser força indirecta però constant perquè la llum és essencial.

3. Gladiols: coneguda com “la planta de la victòria” perquè s’entregava als gladiadors vencedors és una planta que necessita d’un sól ben drenat ja que no li convenen gens els bassals. Els terres sorrencs són els millors pel seu correcte desenvolupament. Aquesta planta soporta malament les temperatures superiors a 25 graus.

4. Geranis Randy: Podríem parlar dels geranis en general és cert i , a més, tothom ho entendria en ser de les plantes amb flor més populars. Ara bé, hem escollit aquest tipus pel seu caracteristi i bellisim arrissat. Necessita una exposició moderada a l’astre rei i també pot estar en un interior al costat de la finestra. Per altra part és extremadamant sensible a la humitat: no la regui massa.

5. Bacopa: Es tracta d’una planta penjant de tons morat blanc o rosa on les flors -en tots els sentits del mot- sobresurten per la seva bellesa i delicadesa. El seu lloc són les parets per on s’enfila o els testos. Les bacopes han de ser protegides de temperatures extremes i, com altres flors ja anomenades, són de reg en díes alterns si bé no han de ser saturades d’aigua.

6. Pendents de la reina: un nom curiós oi? la floració és en forma de campana necessita la semiombra per sobreviure els mesos de primavera estiu també tolera malament l’excés d’aigua.

7. Dimorfoteca: de la familia de la margarida, a diferència de les anteriors (o de la majoría d’elles) pot sobreviure dues primaveres, aixi que si el 2019 escrivim un article semblant als escrits el 2017 i aquest 2018 la seva dimorfoteca encara viurà. No requereix molt del seu cuidador/a perquè tolera el ple sol i és molt maca. Tampoc necessita massa aigua.

8. Labanda francesa: No ens la podem oblidar pas! també usada pels romans per raons óbvies (la seva fragancia) és una planta molt resistent a condicions adverses fàcil de cuidar no requereix gaire aigua i neteja l’ambient.

9. Cua de cavall: Són les plantes màteria inert i estatica? de cap manera. Si tot i la contundencia de la nostra resposta, encara dubtes és que no coneixes aquesta planta i el seu majestuós balanceig. També fàcil de cuidar i amb força propietats medicinals (serveix per tractar la bronquitis).

10. Arbust de les papallones: Per acabar i sorprendre-us canviem una mica perquè com indica el nom estem parlant d’un arbust ple de color que en floració atreura aquest bell i acolorit animal sinonim de bellesa al seu jardi.

Amb les plantes d’aquest article pot gaudir encara més de la bellesa de la primavera i del seu jardí. No en té? a Feliu li donem l’opció d’adquirir aquest Xalet a Sant Cugat amb uns exteriors de luxe. Amb nosaltres pot llogar, comprar i vendre amb total confiança i un lleial assesorament.