La importancia del silenci per a un bon descans. Com aconseguir-ho?

13 | 12 | 2018

Hem decidit dedicar el penúltim article del 2018 a un tema innovador al nostre blog. Per què desconnectar el mòbil i no utilitzar els electrodomèstics és una decisió assenyada i beneficiosa per a tothom?

La nit és la franja diària que es dedica al descans. En aquesta consideració bastant evident arrela aquest article. Tothom hauria de poder descansar adequadament durant tota la nit. Tenir un bon descans és una condició sine qua non per gaudir d'una bona salut. Per contra qui no dorm bé pateix seqüeles a curt i a mitjà/llarg termini. A curt termini, un mal descans disminueix l'activitat cerebral i, aquest fet, repercuteix en una important davallada de la concentració, la capacitat de pensar amb agilitat i augmenta la nostra irritabilitat. Totes aquestes reaccions adverses a més de fer disminuir el nostre rendiment social o laboral ens provoquen un malestar físic ja l'endemà de no haver reposat. A mitja i llarg termini la falta de son es correlaciona fortament amb depressió, ansietat i transtorns cardiovasculars. És a dir, s'agafi com s'agafi tothom té el dret i el deure de descansar. Els administradors de finques sabem que tenir un veí sorollós genera molts conflictes.

Malgrat la creixent evidència científica i el que diu el sentit comú ... Siguem honestos!, en una societat "hiperconectada i multipantalla" a tots ens costa assolir un descans adient. Com aconseguir-ho? Parlem primer del mòbil i després de diferents electrodomèstics. Sobre el nostre company inseparable i, el Wi-Fi recomanem unes senzilles passes:
1. Desconnecti el router durant la nit perquè la Wifi no emeti cap mena de radiació.
2. Desconnecti el móvil per la mateixa raó
3. No tingui el mòbil a la tauleta de nit, ja que està contrastat que les radiacions que emet són perjudicials per a la salut, així mateix, tampoc el tingui carregant la bateria al costat del llit.
Ara parlem dels electrodomèstics. Les companyies elèctriques han dividit el dia entre hores pic (les més cares) i hores vall, de les 11-12 de la nit a les 6-7 del matí molt més barates. Aquest fet ha causat que molts ciutadans posin la rentadora i el rentaplats de nit. Des de Feliu aconsellem no fer-ho i buscar altres formes d'estalvi . Així mateix, un altre focus de soroll són les sales de màquines de les comunitats que han d'estar el més insonoritzades com li sigui possible.
Amb aquestes recomanacions vostè podrà declarar la guerra al soroll excessiu i evitar enfrontaments a la Comunitat de veïns. A Feliu vetllem perquè amb consells pràctics gaudeixi de la millor qualitat de vida.