Neteja i desinfecció són clau a comunitats de propietaris i llars

23 | 03 | 2020

Ets client nostre, treballes a una comunitat de propietaris que administrem o bé encara no tens relació amb nosaltres? La teva salut ens preocupa sempre.

Davant el Covid-19 Finques Feliu vol donar escalf als pacients, als seus èssers estimats, expressar un sentit condol als familiars dels qui per desgràcia han mort i alegrar-nos pels qui ja s'han curat. Tot això posant en valor el treball de: científics, metges/eses, infermers/es, netejadores/rs, cuidadors/es de persones vulnerables o qui mante estructures crítiques.   

Preguntes útils sobre com combatre el mal Covid-19 causat pel coronavirus SARS-CoV2:

1. A què ens enfrontem?

A la desconeguda malaltia Covid-19. Aquesta infecció és molt contagiosa, de baixa mortalitat i té com a símptomes: febre alta, tos seca, cansament i dificultat per a respirar. Si us plau ignora les 'fake news' i fes cas a les autoritats.  

2. Com es propaga?

" Mitjançant les gotícules respiratòries que es produeixen quan una persona infectada tus o esternuda. Aquestes gotetes poden arribar a la boca o el nas de qui es trobi a prop (...) les gotes amb el virus també es poden dipositar en diferents superfícies i objectes, que en tocar-los es poden incorporar a les mans (...)" Font: RTVE.

3. Pots protegir-te de la infecció?

Per descomptat:

3.1 Neteja't les mans amb sabó o gels hidroacohólics en tota la seva superfície durant un minut.

3.2. No et toquis la cara, no abracis, no facis petons i no estrenyis la mà a ningú

3.3 Mantingues una distància de més d'un metre amb els altres.

3.4. Usa mocadors de paper d'un sol ús

3.5. Tapa't la boca amb el braç flexionat.

Per a saber més, consulta el link de l'OMS.

4. Espanya ha pres mesures davant el patogen?

 Sí, dins de l'Estat d'Alarma el 14 de març va decretar una quarantena obligatòria lleument modificada tres dies després (el confinament durarà almenys fins l'11 d'abril), va tancar fronteres als no nacionals i va ordenar interrompre l'activitat d'hotels.    

5. Com netejar les zones comunes de la Comunitat de propietaris i la nostra casa?

Ara la higiene és encara més crucial. Per això has de netejar i desinfectar les superfícies amb les que hagin estat en contacte les diferents persones -mostrin o no símptomes d'estar malaltes-.  
Tal com recorda el Consell General d'Administradors de Finques d'Espanya: "el coronavirus s'inactiva a partir dels cinc minuts de contacte amb lleixiu o amb una solució de hipoclórito sòdic que contingui 1000 ppm de clor actiu -dilució 1.50 d'un lleixiu amb concentració 40-50g per litre-". Cal recordar que: el personal encarregat de la neteja de les zones comunes ha d'anar protegit amb guants i màscara

6. Com actuar en cas de cuidar a casa a un positiu confirmat? 

El pacient ha de ser aïllat en una habitació de la casa i comunicar-se per mòbil. Tot el material que s'usi amb aquesta persona ha de ser d'un sol ús (guants, mocadors etc.). Evidentment, qui cuida ha d'anar protegit amb màscara i guants que han de guardar-se fora de l'habitació de la persona malalta. Hem de preparar també una galleda d'escombraries de pedal i tancament hermètic per llençar-hi el material d'un sol ús que ha estat en contacte amb el/la infectat/da. La roba ha de rentar-se a més de 40 graus i el mòbil amb un mocadoret per les ulleres impregnat d'alcohol.

7. Com mantenir-se en forma durant la quarantena obligatòria?
 
7.1. Estableix rutines diàries

7.2. Mantingues una actitud positiva

7.3. Fes exercici físic diari mira l'article de la Vanguardia amb vídeo: Alicía Zayas t'entrena

7.4. Fixa un limit a la informació sobre la malaltia

7.5. Socialitza: fes-ho mitjançant trucades o xarxes socials

7.6. Activa't: llegeix, practica jocs de taula, sudokus, mots encreuats, canta, balla (sense tocar altres persones), toca instruments (sense molestar al veïnat) o estudia idiomes

"Estimes la vida?. No malgastis el temps perquè és la substància que està feta”. ( Benjamin Franklin).

Endavant sense por però amb prevenció extrema.