Transformen la nostra vida el coliving i el coworking?

18 | 05 | 20
| Sector immobiliari

Els espais comuns en comunitats de propietaris on es viu (colivings) i on es treballa (coworkings) han proliferat. Segur que amb la obligació de respectar una separació entre persones de dos metres aquesta tendència s'alentirà. Malgrat això Colivings i Coworkings són amplis espais, per tant, no hi haurà cap problema per acomplir les normes anti-Covid 19.

A Finques Feliu estem a la teva disposició per ajudar-te a trobar els més atractius perquè siguin "acceleradors de la casualitat" creativa. Colivings i coworkings són una opció en alça entre els joves: els compradors del futur.

La nostra relació amb les xarxes socials és contradictòria. D'una banda, les acusem d'haver-nos aïllat, de l'altra, ens encanten per compartir la nostra singularitat amb un punt de narcisisme. Ara bé, en n punt tots estem d'acord:  col·laborar a través d'elles és estimulant quan es tracta de: posar en comú experiències, ser disruptius en projectes empresarials o crear peces artístiques.  

Però com s'ha passat d'apreciar el treball en equip en abstracte a habilitar espais físics comuns per fer-ho? La idea, en la seva versió moderna, neix a Berlín el 1995 gràcies l'associació C-base e.V que va donar origen al projecte Berlin Backbone on persones que es coneixien van començar a compartir els seus treballs sota el mateix sostre tot fent comunitat i intercanviant idees en un espai menys rígid que una oficina convencional.

Des d'un punt de vista quantitatiu a l'àmbit urbà els coworkings són més, en canvi, quan parlem només de comunitats de propietaris és exactament al contrari.  La frontera entre"coworking" i "coliving" és imperceptible perquè les dues són activitats de socialització.   

Un factor clau en el sorgiment d'aquests espais és que els joves valoren més el fet de viure experiències "aquí i ara": viatges, situacions úniques, amistats, relacions amoroses o experiències intel·lectuals, que posposar aquestes recompenses... la fugacitat i el predomini absolut del present ens condiciona. Donats els valors actuals i la irrupció de les 'smart cities', és molt possible que els espais de "coworking" i "coliving" atreguin encara més talent a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Cal prendre consciència que la transformació cap a compartir idees creatives tot interactuant és una tendència social de fons que transforma la nostra vida i ens interpel·la.  

 .