Un cafè... amb Joan Maria Feliu

02 | 12 | 2019

La nostra secció d'entrevistes aborda amb el nostre Soci Director l'horitzó de Finques Feliu y del sector en general.

 Cada propietari és un món però quin és el seu ideal quan cal assessorar-lo?

Sempre he entès que el primordial és preguntar i escoltar per a identificar amb precisió les necessitats, inquietuds i expectatives del client. A partir d'aquí a Feliu plantegem i argumentem les diferents opcions des d'un punt de vista global, és a dir, no només presentem la millor opció des d'un punt de vista estrictament immobiliàri també tenim en compte altres factors específics  com ara: fiscalitat, rendiment a curt, mitjà o llarg termini, vinculacions familiars o emocionals, etc.  En definitiva, el nostre client ha de tenir tota la informació per prendre les millors decisions.  Estem compromesos amb els nostres clients.

2.    Com ha canviat el seu treball amb els anys?

Els canvis  han estat molts. En destacaria tres:

    1. Els treballs administratius i de gestió bàsica tenen menys valor: la seva automatització ens permet continuar sent competitius.

    2. Millor informació dels clients: tothom està més i millor informat. Això ens exigeix encara més formació, estar presents a Internet i anar implantant nous canals de comunicació per ser útils.

 
    3. La immediatesa és més que mai una demanda social: cal donar servei ràpid, eficient i en temps real.

En un entorn de canvis constants a Finques Feliu estem preparats per propiciar aquells que creguem que aporten major valor als nostres clients. En aquest sentit, l'abril de 2019 vam posar en marxa la iniciativa "Lidera el teu projecte" (LTP) es tracta d'una eina que facilita la innovació interna de la qual sorgeixen interessants iniciatives que són implantades i per descomptat, el seu desenvolupament i implementació és monitorada. D'altra banda, la nostra participació en les start-ups:  HOLAHOME i SMARTFINCAS  ens permet conèixer de primera mà les últimes tendències del sector.

3.    Quina és la seva major satisfacció professional?

D'una banda, liderar el projecte Finques Feliu  que m'apassiona i il·lusiona.  Planificar, motivar, créixer,  acompanyar a tot l'equip i veure els resultats és molt gratificant.
D'altra banda, no he deixat de ser administrador de finques pel que sempre que puc, assessoro  alguns clients amb els quals, després de tants anys de relació, ens uneix una bona amistat. Sens dubte, poder facilitar la solució de problemes complexos és una gran satisfacció personal.
Finalment, cuidar de la “cultura de l'empresa” heretada de la meva tieta i el meu avi i millorada amb socis, directius i col·laboradors que han participat de la nostra història, és un dels meus reptes més apassionants. Aquest any hem definit els nostres tres valors:  Confiança, futur i positivitat.

4.    Estem al desembre, toca fer balanç de l'any. Com ha estat 2019 per a Finques Feliu?

Preveiem tancar amb un 10% d'increment de facturació, que es reparteix per parts iguals en els nostres tres serveis: Comunitats, Patrimoni i Immobiliària.  Aquesta és la manera com ens agrada créixer: lentament, sostingudament i diversificadament.   Ara bé, sobretot, estem molt satisfets dels canvis culturals  que hem implantat: estem convençuts que asseguren el futur de Finques Feliu.

5.    Mirem ara al futur! Quines són les prioritats estratègiques de Feliu per a 2020?

La nostra estratègia es basa en cinc eixos:

1)    Competitivitat:  eficiència, especialment en les tasques més rutinàries i repetitives. Així alliberem temps per a destinar-lo a donar més valor als nostres clients.

2)    Fidelització:  els clients són el nostre patrimoni. Busquem sorprendre'ls millorant les seves expectatives. Ells són la principal font d'entrada de nous clients per les seves recomanacions i volem que continuï sent així.

3)    Diferenciació:  el nostre servei de l' “UIl de l'Amo”,  la certificació de qualitat ISO, el nostre servei d'atenció 24 hores, l'APP i administració en línia, l'aposta per la gestió de persones, etc.  ens diferencien de la competència.  La innovació tant interna com externa, ens assegura que incrementarem els nostres valors i serveis diferencials.

  
4)    Creixement: aquesta realitat ens dóna la possibilitat de continuar innovant el que resulta essencial per a donar un millor servei als nostres clients.

5)    Persones: l'equip humà de Finques Feliu és el nostre actiu més important. A més, el nostre objectiu és convertir-nos en una de les millors empreses de serveis immobiliaris on puguin treballar els millors professionals. El nostre departament de Gestió de Persones que incorpora a una coach professional, lidera aquest ambiciós repte.

6.    Quina és la seva visió sobre el mercat d'habitatges en lloguer a  Barcelona?

És un mercat amb forta demanda i una oferta limitada el que implica una pressió sobre els preus a l'alça. Entenc que la demanda continuarà incrementant i l'oferta no ho farà significativament. 
Els últims canvis normatius i la incertesa dels quals vindran tenen al sector a l'expectativa de com es regularan els arrendaments d'habitatges i, per als inversors, amb decisions d'adquisició d'edificis per al seu arrendament congelades.  
D'altra banda, entenem que una pujada de preus,  no serà acceptada pel mercat perquè superarà la capacitat adquisitiva dels arrendataris.
El nostre pronòstic és que hi haurà un lleuger ajust de preus a l'alça (entre 2 i 8%).

7.    Quins deures té el sector de l'administració de finques?

 
1. Digitalització:  automatització dels processos, redefinició dels nostres serveis per a donar resposta a les noves necessitats de la societat.

2. Formació contínua: tant en coneixements com en competències. El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, és el nostre principal proveïdor de continguts formatius per al nostre equip i, estem segurs, que adaptaran la seva oferta actual a les noves necessitats.

Moltes gràcies, per als nostres lectors segur que ha estat una entrevista interessant.