3.000 Milions per combatre l'alça dels preus energètics

14 | 12 | 22
| Consells per tu
  • Alça preus energètics

La Unió Europea davant els elevats preus energètics: "l'excepció ibèrica" com a resposta

Aquest text només pot començar amb una pregunta: Per quines raons electricitat i gas tenen un preu desmesurat a la Unió Europea?

Per dues primeres estructurals i una tercera sobrevinguda:

- En la determinació del preu global de les energies pesen molt les energies no renovables.

- Cap estat de la UE és un gran productor de gas. Com és natural, l'energia es ven a qui paga més i al mercat internacional la UE és només un actor. 

- Per últim, la guerra d'Ucraïna és una greu pertorbació.

Davant aquesta realitat a principis de juny la Comissió Europea aprovà "l'excepció ibèrica". Aquesta norma europea protegirà els consumidors espanyols i portuguesos durant un any..

 Coneix el "Plan + Seguridad para tu energía (+SE) aprovat pel govern espanyol

Es vehicula a través del Reial Decret Llei 18/2022 de 18 d'octubre, clica aquí per accedir-hi, estableix el "Plan + Seguridad para tu energía (+SE)" dotat amb 3.000 milions d'euros.

Enumerem les set ajudes en les quals es divideix aquesta política pública:

a) Nova tarifa regulada per a les comunitats de propietaris amb calderes centralitzades de gas natural fins a finals de 2023 . Abast poblacional: 1,7 milions de ciutadans.

b) Nova categoria de consumidors amb dret a descompte d'un 40% a les seves factures. L'ajuda s'adreça a quatre classes de beneficiaris:

En primer lloc, a famílies que ingressin en el seu conjunt menys de 28.000€.

En segon lloc, a dues persones que ingressin 20.000€.

En tercer lloc, a unitats familiars de dues persones amb un infant que guanyin 23.000€.

En quart lloc, a persones soles amb un sou al voltant dels 16.000€

Abast Poblacional: 1,5 milions de ciutadans.

c)  Reforç del bo social elèctric el descompte passa del 65% al 80% per a les famílies vulnerables i amb vulnerabilitat seriosa. Abast poblacional: 1,3 milions de ciutadans:

d) Alça en un 15% de la quantitat d'energia amb dret a descompte. Abast poblacional incert però creixent respecte la situació anterior al pla.

e) Augment del bo social tèrmic i de l'ajuda mínima a 40 euros. Abast poblacional incert però creixent: respecte de la situació anterior al pla. 

f) Allargament del termini de l'ajuda: els anys 2022 i 2023 duplicarà el pressupost del bo. Abast poblacional incert però creixent:respecte de la situació anterior al pla. 

g) Es dobla l'ajuda mitjana fins als 375 euros per llar. Abast poblacional incert però creixent:respecte de la situació anterior al pla. 

La informació és poder. A més, som al teu costat, tens cap dubte? Estarem encantats de respondre't, per això, posem aquest enllaç de contacte a la teva disposició.