10 coses que converteixen Sant Cugat en un lloc ideal per viure

02 | 08 | 22
| Consells per tu
  • Sant Cugat Blog

En enumerar els atractius de qualsevol localitat mai hi falten: la bona comunicació, la quantitat de parcs o la qualitat de centres esportius. Sant Cugat destaca per l'extrema qualitat que presenta en els diferents àmbits.

1. Excel·lent comunicació:

Entre Barcelona i Sant Cugat hi ha només 11 quilòmetres de distància. A més, la línia 5 dels Ferrocarrils de la Generalitat connecta Sant Cugat (a vegades usarem l'abreviatura SCG) amb la capital catalana. 

2. Poca població i una densitat molt inferior a Barcelona:

El 2021 SCG tenia poc més de 94.000 habitants en els seus 48 quilòmetres quadrats. Per tant, hi ha entre 1.950 i 1960 habitants/quilòmetre quadrat (Barcelona en té més de 16.000). La baixa densitat realment m'afecta? Immediatament! Atorga l'espai suficient per als parcs i jardins que són l'emblema de la localitat.

3. Entorn natural:

Sant Cugat és a prop de cims com el Tibidabo, la Mola, el punt més alt de la serra de Sant Llorenç del Munt, o el Matagalls entre les comarques del Vallès Oriental i Osona. 

4. L'ésser humà ha completat l'obra de la natura: SCG refugi climàtic: 

Miradors de SCG:

Jardins del Monestir, Parc del Mirador, Parc del Turó de Can Mates, Parc de la Pineda de Saladrigues a Valldoreix.

Parcs de SCG:

Parc Rural de la Torre Negra, Parc del Arbòretum, Parc de Can Gatxet, Estany de la Guinardera, Parc Central, Parc de Can Vernet, Parc de la Pollancreda i Parc de Ramón Barnils.

La localitat va adherir-se el 2017 al projecte del gremi d'Horticultura Ornamental "Vil·les Florides" de Catalunya.

5. Monuments de la localitat vallesana: més enllà de la natura la genialitat humana té el seu paper:

- Monestir de Sant Cugat d'estil Romanic i Gòtic segles XII a XV.

- Castell de Canals segle XII

- Pont de Can Vernet: segle XIV la ciutat, entre Terrassa i Barcelona, era estratègica

6. Tenir excel·lents escoles apropa a un futur brillant:

Aquí pots accedir a un article que enumera les  escoles del municipi. No ens agrada singularitzar, ara bé, és un fet que a SCG hi ha una de les millors escoles d'Espanya: "Àgora Sant Cugat".

7. SCG, pol empresarial:

Quan conclouen els estudis cal treballar. En aquest sentit, la ciutat supera per poc l'atur tècnic, és a dir, el 5%,. A SCG hi coincideixen: Banc Sabadell, HP, Roche, Mapfre, Ricoh, Boehringer, ISS, Bureau Veritas, Grifols i Catalana Occident. Sí, tenim oficines a Sant Cugat per servir-te.   

8. SCG i el binomi cultura/lleure: 

La ciutat no té un districte cultural específic, ni 38 museus com Màlaga (la localitat andalusa ha fet una consistent aposta cultural). Dit això SCG té una petita, però, atractiva xarxa de casals i centres culturals polivalents que pots consultar aquí.

9. Sant Cugat: pol sanitari:

I si tinc un accident o necessito tractament mèdic especialitzat? Pots estar segur que a Sant Cugat l'atenció sanitària serà bona. Ho serà amb independència de si parlem de centres de titularitat: pública, concertada o privada.   

10. El Centre d'Alt Rendiment (en endavant CAR):

El centre ha estat clau per treure Espanya del sotsdesenvolupament esportiu. Som conscients que aquesta expressió pot semblar despectiva, per això donem les dades que la sustenten: fins guanyar 6 medalles a Moscou 1980 Espanya no havia superat mai les 3 d'Anvers 1920.

A Barcelona la collita va disparar-se fins arribar a les 22, actualment el barem d'exigència pública ha variat tant que baixar de les 15 medalles es considera un fracàs rotund.

El CAR va escollir "un model més soviètic que americà", la frase extreta d'aquest article adjunt és refereix a que no és un centre unidisciplinar. Ans al contrari al CAR s'hi han format esportistes de moltes disciplines com ara: Gervasio Defferr (gimnàstica), Gemma Mengual (natació sincronitzada), Joel González (taekwondo) o Garbiñe Muguruza (tenis). Per tot això, aquest centre és l'atractiu més directament vinculat a l'elit que hi ha a SCG.

Esperem que aquest text t'hagi impulsat a escollir Sant Cugat com a residència.