Et suggerim instal·lar un sistema anticalç electrònic

20 | 01 | 2020

Apostem per donar-te accés a alternatives ecològiques pel teu dia a dia.

El desembre passat a la COP25 ens van instar a canviar la nostra manera de vida. Això afecta a accions quotidianes: des de l'estalvi en: aigua, gas i llum, passant per prendre la decisió de contractar la potència elèctrica adequada, fins a triar un anticalç electrònic. Avui parlarem d'això últim a través de quatre senzilles preguntes:  

Què obtura i com les canonades? La calç i el magnesi en contacte amb l'aigua i exposats a altes temperatures són nocius per a les canonades.

Aquests minerals en les condicions descrites donen lloc a la cristal·lització. Aquest procés té efectes perjudicials: redueix la pressió de l'aigua,  pot oxidar els conductes i, en casos més greus, obrir el pas a bacteris que poden convertir l'aigua en no potable. S'ha de trobar una manera de frenar a temps la deteriorament de la canonada.

Com actuen els antical tradicionals? Els descalcificadors més freqüents són els de sal. Aquests es basen en el intercanvi iònic entre calç/magnesi i el sodi que desbloqueja els conductes. Aquest remei soluciona el problema però a un alt cost: contamina l'aigua i, a més, és corrosiu Com actuar?  triant una alternativa més ecològica i,per cert, igual de resolutiva!.

Quina opció t'oferim per a frenar el procés de cristal·lització? El tractament "Vulcan" que usa els impulsos electrònics. Amb ells pots oblidar-te de sals i ions. Seguir aquest camí té tres efectes successius: 1. Acaba amb els sediments en tubs o canonades mentre allisa els cristalls que queden en la canonada sense alterar les propietats químiques de l'aigua. 2  Renova tota la canonada: la cristal·lització és un gran factor de "envelliment" de la canonada amb el tractament la preserves. 3 Protegeix de la corrosió: la talla d'arrel  gràcies a la creació d'una capa protectora de carbonat de metall que aïlla la canonada.

Quin és el preu de la instal·lació del sistema "Vulcan"? Entre els 3.000 i els 4.500€ depenent del: nombre de comptadors d'aigua a instal·lar i de l'eventualitat d'haver de dur a terme alguna obra de connexió elèctrica addicional per a el sistema.  

Treballem per aconseguir un món més sostenible amb fets.