Entrevista Pere Acosta per la seva jubilació

28 | 12 | 22
| Marca Feliu
  • Pere Acosta

Aquest contingut és especial perquè avui li fem una entrevista a en Pere Acosta per la seva jubilació.

Abans de res Pere jo, en Suso Grau, et vull agrair els anys de treball conjunt -de finals de 2015 a 2018- sempre vas esforçar-te a ensenyar-me bons hàbits com ara:

- Ser molt rigorós amb les dates de publicació dels articles del blog

- Rellegir els articles

- Diversificar temes de continguts

Sé que no sempre va ser fàcil, però, vàrem fer bon equip i, sobretot, amb la teva formació sóc millor professional. 

Moltes gràcies Suso, el plaer ha estat mutu i agrair també a tu la teva paciència. 

1.    Quina valoració fas de la teva carrera professional? Quines lliçons n'has extret?

Doncs en general un goig: no tothom pot dir poder treballar en el que t’agrada. Jo he tingut aquesta sort. Dono gràcies a la vida per haver pogut gaudir i treballar. Lliçons, uff! un munt, i encara n’aprenc noves coses.  Per citar una molt clara:  Cal cuidar als clients, treballar per a ells, escoltar-los i interpretar-los.  Vivim dels clients i gràcies a ells.


2.    A Finques Feliu hi portes bastants anys. Encara que potser és complicat resumir-ho en poques paraules, quina valoració en fas?

Si gairebé la quarta part de la meva vida laboral ha transcorregut amb Feliu: 10 anys que han passat molt de pressa –sembla un tòpic però es així com ho sento-. Segons deia abans, per a mi gairebé cada dia he anat aprenent coses i podríem dir que Finques Feliu ha estat una bona escola de formació continuada aquests darrers deu anys. L’afany de millora, de fer les coses millor, quan ja s’estan fent bé, la inquietud per atendre i servir al client hem fet molt bon equip.

3.    Com era el sector immobiliari quan vas començar i com és ara? Quins reptes tenim de cara al futur?

Era un sector poc professionalitzat, amb baix perfil formatiu i amb posicions molt anquilosades.  Però això ha canviat molt -sortosament-.  Amb tot, encara hi ha molta feina a fer per a millorar la percepció i la valoració que el públic en general té de l’administrador de finques o de l’agent immobiliari al nostre país.  El repte: La incorporació de noves generacions, molt ben preparades, deixar-les fer i aportar-les experiència. Maridar l’ofici amb els coneixements d'una formació qualificada.

4.    Per acabar, preparant l'entrevista he recordat que entre els molts articles que vas impulsar-me a escriure n'hi havia un que quan l'explicaves es notava que t'agrada la natura i la bici. Enllaçant amb el lleure, quins són els teus hobbies favorits? i com et planteges la jubilació?

Tot i que la bici m’ha costat dos bons ensurts que m’han fet aparcar-la aquests darrers anys, tornar a ella amb un perfil més baix, turístic-cultural és un dels reptes que em proposo. També el Tréking : seguir gaudint de rutes per boscos i senders. Com a possible novetat a incorporar:  tinc una curiositat recurrent que em fa que vulgui provar amb algun instrument musical: encara que això he de provar com em sento després d’unes classes.


Et desitgem el millor en el present i el futur! 
I jo a tot l’equip de Feliu i molt especialment a tu encoratjar-te a seguir en la línia per la bona tasca que fas.