Passar les teves vacances a Catalunya és una opció més

01 | 07 | 2019

Avui escrivim sobre els millors destins de Catalunya: troba el teu.

Què faràs aquestes vacances d'Estiu?  En aquest article et donem un ventall d'opcions per "assaborir" la bellesa de Catalunya. No es tracta de ser "provincians" sinó de centrar-nos en el territori que més coneixem.

Així mateix, sabem que una bona part de les persones que optin per fer turisme des de Catalunya viatjaran a la resta de l'Estat o a l'estranger ens n'alegrem molt!: fer un viatge per plaer a la resta d'Espanya és genial!. Així mateix,  triar l'estranger també és una excel·lent opció perquè es coneixen altres cultures.  

Catalunya té una extensió de 31.930km2 i una població d'uns 7,5 milions d'habitants. Quins són els seus atractius naturals i les seves principals ciutats? 500 km de costa mediterrània amb indrets singulars com el Cap de Creus o la Costa Daurada... no us agrada el mar? Cap problema! Al nord tenim els Pirineus com a gran serralada muntanyosa plena de paratges inoblidables en ella es troba la Pica d'Estats, la muntanya més alta en territori català amb 3.143 metres, el riu més llarg que transcorre per territori català és el Segre de 265 km. Si bé l'Ebre al sud imprimeix caràcter als habitants de la seva conca i "tanca" Catalunya amb el seu espectacular Delta.

Som-hi! Parlem de les ciutats principals: la capital de Catalunya és Barcelona. La ciutat més gran del Principat va viure un abans i un després gràcies a acollir els Jocs Olímpics de 1992. Així, 25 anys desprès  era la cinquena ciutat europea més visitada segons wordatlas (a escala mundial diversos rankings la situen al top  30). Ara la Ciutat Comptal ha obert un nou capítol: de ciutat turística lluita per transformar-se en "hub" tecnològic. Barcelona té una Àrea Metropolitana de 36 municipis que concentra una mica menys de la meitat de la població i representa el 85% del PIB català. 

Comencem a recórrer la resta de Catalunya per Tarragona (Tarraco en llatí) que va ser una de les dues capitals de la Hispania romana. Aquesta localitat vora el mar té el seu amfiteatre romà molt ben conservat. Un ric contrast amb l'anterior població és la singularment acolorida Girona amb el seu call jueu i a l'interior hi ha Lleida amb la seva emblemàtica "Seu vella".

Tot plegat configura un territori petit però divers en climes i monuments:  Mediterrani a la costa, d'interior a la província de Lleida i d'alta muntanya a prop dels Pirineus. Pel que fa a l'art abraça des del Romanic al Modernisme. A continuació enumerem diverses construccions notables com ara: la Sagrada Família, la Pedrera, Montserrat, Poblet, la Seu Vella de Lleida, Sant Climent de Taüll, el ja citat amfiteatre romà de Tarragona, la Catedral de Girona, el Pont del diable entre Castellbisbal i Martorell, el pont de Besalú o el castell de Montblanc. En suma, Catalunya és molt més que Barcelona... però sense la seva capital res seria el mateix. 

A Feliu al llarg dels anys hem publicat posts sobre vacances:

1. Activitats a Setmana Santa per Barcelona. Font: blog Feliu

2. 5 Consells per gaudir de les vacances Font: blog Feliu

3. Excursió a Sant Miquel del Fai Font: blog Feliu

 No en tens prou amb els nostres posts? No només no ens ho prenem malament sinó que et fem una llista de webs externes i imprescindibles per preparar els nostres viatges per Catalunya:

1. Turisme de Catalunya. Web institucional de la Generalitat de Catalunya

2. "50 Lugares de Cataluña que deberías conocer". Font: revista Timeout  

3. "12 Rincones maravillosos (y poco canocidos) de Cataluña". Font: el Pais

4. "Pueblos de vacaciones en Cataluña". Font: mi nube.com.

5. "Diez playas de la costa catalana donde perderse este verano". Font: el Períodico

6."Lugares para turismo rural escogidos por bloggers". Font: blog encanto rural

7. Anoia: "La 'Toscana' catalana un nuevo destino turístico por descubrir". Font: La Vanguardia

8. "Los 20 rincones más bonitos de Catalunya". Font skyscanner

9. El Pirineo catalán: "Taüll y vall de Boí". Font: mágicos Pirineos.

10. "Visita la Masia Freixa en Terrassa" Font: Turismo Terrassa

En les deu webs anteriors segur que apareixen repetits alguns destins però el que és important és que juntes donen idea del mosaic d'allò Catalunya et pot oferir. 

Desitgem que trobis el viatge/escapada per tu.